Здравје и убавина

Дали сте знаеле колку е лековит Оревот?

Лековитите својства на оревите се познати уште од античко време. Лекарите од Истокот веруваат дека оревите го зајакнуваат имунитетниот систем, мозокот, срцето и црниот дроб.

66 Shares
Здравје и убавина

Зошто ги заборавате вашите соништа?

Новото истражување кај глувци идентификуваше група на неврони кои помагаат да се открие зошто и како мозокот заборава на соништата, според Medical News Today. Последната

4 Shares
Здравје и убавина

Студијата Открива Дека Отстранувањето на Крајници го Зголемува Ризикот од 28 Видови на Болести

Факти: Студијата пристапува до здравствени записи од 1,2 милиони дански деца во периодот од 1979 до 1999 година, од кои 60.400 имале тонзилектомија, аденоидектомија или

5 Shares