Погледнете што се може да се направи од пластични шишиња и туби (28 идеи)

Многу е кажано за придобивките од пластичните шишиња. Наместо да фрлате пластични шишиња и туби и да ја загадувате околината, можете да направите многу корисни работи со нив.

Како да направите убава тегла за колачиња или овошје? Дали правите колачиња? Ќе ви покажам како да направите направа за колачиња направена од дното на шишето за да можете да печете колачиња со фигури.

Можете исто така да направите калап за сечење колачиња во форма на срце.

Направете цедалка за чај на пример, или пак лесен начин за да ги одделите жолчките од белката на јајцето со користење на шише.

Корисни трикови за домот и за чистење. Како да го соберете ѓубрето со помош на шише? Направете лопатче од пластично шише. Исто така, ќе ви покажам како да направите држач за четки за заби, како да налевате вода во вашите растенија.

За да ја направите куќата поудобна, направете држачи од книги и вазни за цвеќиња. Патем, можете да направите вештачки цвеќиња. Гледајте и научете.

Вашата соба исто така ќе биде украсена со огледало со интересна домашна рамка. И тука се трикови за складирање на мали нешта и уредување на вашиот дом: како да направите комплет за прва помош или торба за книги, како да направите организатор за алатки, како да направите сад за сапун.

И, конечно, неколку трикови за вашата облека. Ќе ви покажеме како да направите чанта за вашата девојка направена од крпа и тетратки, како да украсите здодевна стара кошула.

Погледнете и споделете со вашите пријатели.

6 Shares