(ВИДЕО) Погледнете како Северина се подготвува за голема регионална турнеја!

За време на големата турнеја на Северина, наречена „Волшебна турнеја“, остана само малку повеќе од еден месец.

Подготовките се во полза, со дури 100 луѓе вклучени во организацијата, кои прават се од себе за да им дадат на публиката ноќ на која ќе се сеќаваат, што ќе се раскажува долго време.

Еден од најнезаборавните моменти на концертот ќе биде фантастичната танчерска кореографија, на која ќе настапат најдобрите 18 танчари од целиот регион, избрани на аукција, на кои аплицирале дури 100.

Точно 18 одбрани, таа работисо нив секој ден барајќи кореографии, во кои, се разбира, и Северина учествува, исто како и на последната турнеја ’Добредојдовте во клубот’, кога застана рамо до рамо со професионални играчи на сцената. Да речеме на овој начин, Северина се приклучи на дневните тренинзи пред една недела, најдобро опишани од Матиќ Задравец, главниот кореограф на оваа голема турнеја:

– Во наредниот месец и неколку дена очекуваме дневни вежби, болки во мускулите, многу пот, но, конечно, волшебни концерти. Ние подготвуваме навистина спектакуларни концерти со многу танцувања и изненадувања, што ќе биде срам да пропуштите.

Покрај играчите, ќе има дури 15 музичари и симфониски оркестар заедно со Северина, заедно со фантастично видео продукција и дизајн на костуми, кои заедно ќе претставуваат вистинско искуство, тоа е – највисоко ниво на уметност.

Турнејата започнува во родниот град Северина, Сплит, по што оваа волшебна ноќ продолжува и во другите поголеми градови.

3 Shares